Verslag Inloopavond 31 mei 2017

Verslag Inloopavond 31 mei 2017 “Herinrichting dorpskern Neerkant”

 

In gemeenschapshuis “de Moost” vond woensdag 31 mei 2017 een inloopavond plaats voor belangstellenden om zich te laten informeren over hoe de definitieve nieuwe dorpskern van Neerkant eruit komt te zien.

De prachtige, door Math Bos gemaakte, 3D presentatie werd continu vertoond. Deze gaf een realistischbeeld van de dorpskern van Neerkant na de herinrichting. Deze 3D presentatie bestaat uit 4 filmpjes die vanaf nu ook via YouTube te bekijken zijn via vermelde link https://www.youtube.com/watch?v=mlL6XCb3qK8 . Je kunt ook bij YouTube in het zoekmenu“Centrumplan Neerkant mei 2017” intypen om de filmpjes te bekijken.

De werkgroep Wonen en Woonomgeving van Leefbaar & Vitaal Neerkant bemande samen met 2 ambtenaren van de gemeente Deurne 4 informatie stands met de thema’s:

 De 3D presentatie/schetsen van het plan/ materialen en straatmeubilair. Voorbeelden van de gebakken klinkers, banken, straatlantaarns enz. waren te bezichtigen.

 Het Groenplan , waar komt wat te staan aan groenvoorziening. De keuze voor de bomen van de Dorpsstraat en de St Vincentiustraat waren op afbeeldingen te bezichtigen.

 De Zelfwerkzaamheid, mogelijkheden/ideeën van zelfwerkzaamheid. Via een formulier konden de mensen al aangeven of ze bereid waren om mee te helpen door arbeid te verrichten. Er hebben zich al verschillende personen aangemeld om mee te helpen bij de zelfwerkzaamheden. Een mooi begin!

 De uitvoering, omleidingen/ bereikbaarheid/riool/planning/ info over vervolgbijeenkomst met aannemer e.d. Als de aanbesteding rond is dan komt er nog een bijeenkomst waarbij de aannemer informatie verstrekt over de planning van de uitvoering en alles wat daar mee samenhangt.

Over alle thema’s werden door de bezoekers tijdens deze inloopavond vragen gesteld.

De werkgroep gaat nu verder met de organisatie van de zelfwerkzaamheid.

Hiervoor is zij aangewezen op de bereidheid van de Neerkantse bevolking(individuen of verenigingen) om enkele/of meerdere uren een aantal werkzaamheden te verrichten.

Gelukkig hebben zich al mensen aangemeld om mee te helpen, waarvoor dank.

We hebben echter nog meer helpende handen nodig! Dus meld je aan!!!

In een vervolgbijeenkomst over de organisatie van deze zelfwerkzaamheid willen wij concreet bespreken wat er gedaan moet worden en op welke wijze we dit willen gaan doen. Ideeën van dorpsgenoten zijn natuurlijk ook van harte welkom!

Aanmelden kan via bijgevoegd formulier. Graag zo snel mogelijk inleveren bij een van onderstaande werkgroep leden. Of via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Iedereen die zich heeft aangemeld wordt via de mail benaderd voor de vervolgbijeenkomst.

Harold van der Aa, Remco Bukkems, Pieternel Janssen, Henk Joosten, Ruud Petit, Patrik Trines, Ton Schreurs, Toine Verstappen, Jos de Vries

Aanmeldingsformulier zelfwerkzaamheid