Video van het Cul-turen evenement in Neerkant

Bekijk hieronder de samenvatting van Cul-Turen. Hopelijk was je erbij en anders zie je wat je gemist hebt ;)

 

 

In Neerkant is het culturele seizoen geopend tijdens de eerste editie van ‘Cul-Turen’. Deze wandeltocht vol muziek, dans en theater is georganiseerd door stichting Leefbaar & Vitaal Neerkant in samenwerking met LEEF! Deurne en de deelnemende verenigingen. Op verassende locaties in het centrum van Neerkant presenteerden Musical Voices, De Veengalm, de St. Willibrordus fanfare, seniorenkoor De Oude Weelde, (Jeugd)theatergroep Neerkant en Urban Park zich aan het grote publiek. Naar schatting wandelden zo’n 200 bezoekers mee, waardoor de eerste Cul-Turen als zeer geslaagd wordt beschouwd.

Nicole Lemlijn opende de dag in gemeenschapshuis De Moost. Hierbij sprak ze vol lof over de betrokkenheid van Leefbaar & Vitaal Neerkant. Een stichting die zich in lijn met het Koersen-op-eigen-kracht beleid inzet voor de belangen van het kerkdorp. Liesbeth Goorts gaf hierna uitleg over de invulling van de dag en werd muzikaal begeleid door Musical Voices. Hierna kon de wandeltocht beginnen.

Voor het komende jaar staan weer de nodige grote optredens op de agenda van de deelnemende verenigingen. De bezoekers werden alvast getrakteerd op een voorproefje. In de indrukwekkende muziekstudio van Trypoul, speelde de St. Willibrordusfanfare drie nummers in het thema filmmuziek. De voortreffelijke akoestiek in de studio zorgde voor een prachtig geluid, waar het James Bond thema door velen neuriënd werd begeleid. Op het kerkplein werd het publiek uitgedaagd door de Theatergroep. In prachtige klederdracht presenteerden zij “Push the Button”.  Na het indrukken van de knop, kon het zomaar gebeuren dat je in het huwelijk stapte met een ‘prachtige’ bruid. In de brandweerkazerne zong De Veengalm in diverse talen. De 2 J’s verzorgden een prachtige solo, waarna het publiek het refrein van de “Drunken Sailor” luid meezong. Zoals elke vereniging, hopen ook zij op nieuwe leden die zich na deze dag aanmelden.

Seniorenkoor De Oude Weelde stond voor het Museum Techniek met een Ziel. Met gevoel voor zelfspot merkten ze al op dat de oudjes hiermee ook bij de oudjes stonden. Hier genoot het publiek niet alleen van het goede weer, maar ook van prachtige zang. Bij Van Bommel verhuur verzorgde Davy Denkers met zijn Urban Park dansgroep een dansoptreden waar de mond af en toe van open viel. Met vier jonge dansers aan zijn zijde werd Hip-Hop gecombineerd met moderne dans. Menig jeugdig bezoeker zal hier zeker zijn geïnspireerd om ook de dansschoenen aan te trekken. In De Moost had Musical Voices de zaal gezellig aangekleed met hangtafels en werden enkele moderne  nummers gezongen. Het prachtige Home van Dotan werd al tijdens de opening gezongen. Ook “That man” van Caro Emerald klonk schitterend in deze meerstemmige compositie. Tijdens de wandeltocht lieten Nils en Max als straatartiest  knappe acts zien, zoals jongleren met zwaarden. Ze deden het zo goed, dat het heel makkelijk leek. Maar als dan het publiek dit probeerde, bleek het toch niet mee te vallen.

“Een eerste editie is altijd spannend, omdat we geen idee hadden van het aantal bezoekers dat zou komen”, zegt Liesbeth Goorts. Namens de werkgroep Verbondenheid binnen de stichting Leefbaar & Vitaal Neerkant, heeft zij het voortouw genomen in de organisatie van Cul-Turen. “We hebben de verenigingen uitgedaagd zich in de spotlights te zetten deze dag. Als je ziet hoe ze dit hebben opgepakt en hoeveel positieve reacties we hebben gekregen, dan kan voor ons deze dag niet stuk. Mede door het mooie bezoekersaantal, hebben we  al voorzichtig geroepen dat dit wat ons betreft voor herhaling vatbaar is.”