Wij hebben uw hulp hard nodig

Als je als vluchteling op zoek moet gaan naar een veilig adres vanwege gevaar voor eigen leven van hem of haar of zelfs de gehele familie in je eigen land, hoop je dat dit gaat lukken.

Voor Tsigahannis Abraha Gebremeskel een Eritrese asielzoeker is dat gelukt.

Hij alleen is terecht gekomen in ons kerkdorp Neerkant en woont vanaf februari 2016 in de Brandsmastraat. Al 1,5 jaar is hij bezig om zijn gezin over te laten komen naar Nederland.

Dit gaat gepaard met allerlei protocollen en moeilijkheden. Via een DNA onderzoek van hem en zijn familieleden wordt bepaald of er toestemming komt om zijn familieleden naar Neerkant te laten overkomen. Zijn vrouw met 3 jonge kinderen zijn vanuit Eritrea gevlucht naar Ethiopië en wonen al 1,5 jaar in erbarmelijke omstandigheden daar. En zoals ieder gezin missen ze elkaar en wensen zo spoedig mogelijk met elkaar te worden verenigd.

Maar om dat te realiseren moet Tsigahannis de tickets van vervoer van Ethiopië naar Nederland zelf betalen. Aangezien hij moet rondkomen van een bijstandsuitkering is dit financieel niet mogelijk.

De kosten lopen op tot ongeveer 1500€ om dit te kunnen realiseren. Geld dat er bij hem niet is, zodoende hebben we contact opgenomen met vluchtelingenwerk waar daar een speciaal potje er voor is, dat echter volledig leeg is.

Ook hebben we gekeken of er een mogelijkheid is voor speciale bijstand van de gemeente Deurne. Maar dat is ook afgewezen.

Nu willen we een beroep doen op de Neerkantse mensen en hun relaties, om hun hart te laten spreken en Tsigahannis financieel te ondersteunen om dit te verwezenlijken.

Dit kunt u mogelijk maken om een klein bedrag over te maken op zijn bankrekeningnummer NL62 INGB 0700 9196 43. Dit is het bankrekeningnummer van Tsigahannis.

Namens Tsigahannis bedankt.

 

Met vriendelijke groet, Roos Dielissen, Nel Cosijn, Jos Schepman en Henk Pijnenburg.

Voor meer informatie kunt u bellen naar 0618272609. (tel: Henk Pijnenburg)