YARA Nederlands kampioen!

De Neerkantse Yara Kastelijn was vorige week woensdagmiddag de beste tegen de klok tijdens het NK in Emmen. De junior dame kroonde zich daarmee tot Nederlands kampioene tijdrijden in de categorie: junioren dames. 

Kastelijn startte als één na laatste, vanwege haar zege in het districtkampioenschap tijdrijden. Alleen topfavoriete Aafke Soet, tevens Europees kampioene, ging nog na haar van start.  Het grootste doel van Yara Kastelijn was om niet door de topfavoriet gedubbeld te worden. Ze reed een hoog gemiddelde en hield stand. Ze kwam korter bij de rensters voor haar en haalde er twee in. Toen ze over de finish kwam klokte ze als enige wielrenster onder de 25 minuten (24min 55sec) met een gemiddelde van 44 km/u . Het was nog één minuut spannend. Toen ze hoorde dat de tijd die haar concurrente Aafke had gereden begon met 25 minuten, toen wist ze dat de titel binnen was en ze Nederlands kampioen tijdrijden was.
De zondag ervoor -21 juni- wist Yara Kastelijn zich nog naar een verdienstelijke zesde plek te fietsen op het NK wegwielrennen.