Avondcriterium Neerkant (3 juni)

Na Liessel is Neerkant aan de beurt voor een avondcriterium van Wielervereniging Amateursport Nederland (WVAN). Dat is alweer de tiende wedstrijd op het programma. Deze wedstrijd staat open voor alle renners uit de categorieën van de Wieler Breedte Sport. Dat wil zeggen de categorieën amateurs A, B, sportklasse, masters en dagkaarthouders.

De wedstrijden worden wederom verreden op een parkoers van 4500 meter. Start en finish zijn gelegen aan de Schansweg in Neerkant. Er wordt gereden in twee categorieën, nl. masters (40 jaar en ouder) en amateurs (tot en met 39 jaar). De amateurs starten om 19:30 uur en rijden 59 km. De masters starten om 19:32 uur en rijden 50 km.

WVAN houdt ook een Prestige Klassement bij over alle avondcriteriums. In dit klassement zien we bij de masters Tonny Berends uit Helmond aan de leiding voor Edwin Raats uit Helmond en Michel van Hooff uit Gemert. Bij de amateurs is dat Rob Linsen uit Waalre voor Jeroen Hendriks uit Boxmeer en Peter de Winter uit Wolphaartsdijk.

Om in te schrijven voor deze wedstrijd, kan men terecht op woensdag 3 juni vanaf 18:30 uur op het parkoers aan de jurywagen.