Cul-Turen door Neerkant

Stichting Leefbaar & Vitaal Neerkant heeft voor de Brabantse Dorpen Derby een fantastisch (al zeggen we het zelf...) idee ingediend. Het bundelen van de culturele verenigingen zorgt voor een geweldig evenement "Cul-turen door Neerkant". De verenigingen hebben al samen gezeten in De Moost en hun enthousiasme uitgesproken. De Brabantse Dorpen Derby zou ons de gelegenheid bieden om groots uit te pakken en het is natuurlijk een ideaal platform om de leefbaarheid in Neerkant te promoten! De inschrijving is inmiddels gesloten en ons idee is terug te vinden op de site https://www.brabant.nl/subsites/dorpen-derby.aspx. De beschrijving is als volgt:

Cul-Turen, een jaarlijkse wandeltocht door Neerkant vol verrassingen en amusement, verzorgd door cultureel Neerkant. Met koren, komische sketches en muzikale omlijsting door de fanfare. Een theatergroep beeldt uit hoe het leven er net na de oorlog uitzag en de smid demonstreert zijn ambacht. Met het oog op de toekomstige herinrichting van de dorpskern wil men een blijvende herinnering maken in het dorp; bijvoorbeeld een gedenksteen voor de tweede wereldoorlog. De tocht is voor iedereen toegankelijk. Verenigingen werken samen en presenteren zich aan de bewoners.

Er zijn 92 inschrijvingen, waarvan er 9 doorgaan naar de finale. Daar hoort dit fantastische initiatief natuurlijk bij... Tenminste, dat hopen we eind april te horen. Hoe dan ook, we doen er alles aan om de tocht in september 2015 door te laten gaan!