Het laatste nieuws

Oproep aan alle inwoners van Neerkant

Beste dorpsgenoten,

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) is bezig met het ontwikkelen van een Actieplan Open Overheid (2016/2017). Daarbij wil BZK aansluiten bij de wensen die hierover in de maatschappij leven. Onderaan deze mail treft u een korte toelichting op ‘de Open Overheid’. Als actief meedenkende en meedoende burger heeft ook u vast behoeften, wensen en meningen over wat de Open Overheid zou moeten inhouden. We willen u daarom vragen of u, via deze link, een korte vragenlijst over het Actieplan Open Overheid zou willen invullen.

Via de vragenlijst kunt u bovendien aangeven of u geïnteresseerd bent in deelname aan een burgerpanel rond dit onderwerp. We willen u daarnaast graag verzoeken om de link naar de vragenlijst door te sturen naar andere mogelijk geïnteresseerde leden van uw achterban, organisatie of vereniging.

Namens het ministerie van BZK alvast hartelijk dank voor het beantwoorden van de vragen.

Vriendelijke groeten,

Eelco de Jong
Bureau KLB

 

 

Over de ‘Open Overheid’
Steeds vaker vragen en verwachten burgers openheid en transparantie van de overheid. Veel mensen willen vaker hun stem laten horen dan alleen eens per vier jaar in het stemhokje. Men wil de eigen omgeving mee vormgeven, en meebepalen wat belangrijk is. Digitalisering maakt dat meer informatie direct online komt te staan. De ICT mogelijkheden om met data nieuwe voorzieningen en oplossingen te creëren zijn ongekend. De overheid wil open en transparant met haar informatie omgaan en daarmee inspelen op veranderende wensen in de samenleving. Daarom werkt de Rijksoverheid aan een nieuw Actieplan Open Overheid dat erop is gericht om informatie bij de overheid beter te ontsluiten en betere aansluiting te vinden bij wat in de samenleving speelt.

 

 

 

 


Avondcriterium Neerkant (3 juni)

Na Liessel is Neerkant aan de beurt voor een avondcriterium van Wielervereniging Amateursport Nederland (WVAN). Dat is alweer de tiende wedstrijd op het programma. Deze wedstrijd staat open voor alle renners uit de categorieën van de Wieler Breedte Sport. Dat wil zeggen de categorieën amateurs A, B, sportklasse, masters en dagkaarthouders.

De wedstrijden worden wederom verreden op een parkoers van 4500 meter. Start en finish zijn gelegen aan de Schansweg in Neerkant. Er wordt gereden in twee categorieën, nl. masters (40 jaar en ouder) en amateurs (tot en met 39 jaar). De amateurs starten om 19:30 uur en rijden 59 km. De masters starten om 19:32 uur en rijden 50 km.

WVAN houdt ook een Prestige Klassement bij over alle avondcriteriums. In dit klassement zien we bij de masters Tonny Berends uit Helmond aan de leiding voor Edwin Raats uit Helmond en Michel van Hooff uit Gemert. Bij de amateurs is dat Rob Linsen uit Waalre voor Jeroen Hendriks uit Boxmeer en Peter de Winter uit Wolphaartsdijk.

Om in te schrijven voor deze wedstrijd, kan men terecht op woensdag 3 juni vanaf 18:30 uur op het parkoers aan de jurywagen.


Actiedag 20 juni 2015

Actiedag 2014 een groot succes: actiedag 2015 komt eraan! Een leuke vergoeding voor je vereniging scoren? Lees snel verder en meld je aan op http://www.deurne.nl/gemeente/nieuws_17/item/actiedag-20-juni-2015_32992.html

Een groot aantal verenigingen heeft vorig jaar al meegedaan en weet hoe leuk het was. Alle reden om ook dit jaar weer een actiedag te organiseren. Er is een brief verstuurd naar de deelnemers van vorig jaar. Heb je de brief niet gekregen en wil je wel meedoen: hierbij de informatie. Actiedag 2015: De actiedag is op zaterdag 20 juni van 09:00 tot 13:00 uur.

Klussen
De gemeente stelt een lijst met klussen samen die we jullie sturen na aanmelding. Jullie kunnen daarop voorkeur voor een klus aangeven. Als je zelf klussen hebt wil je dat dan bij de aanmelding vermelden. We proberen daar zo goed mogelijk rekening mee te houden.

Leeftijden en begeleiding
Dit jaar kunnen deelnemers vanaf 12 jaar zich aanmelden. Voor de veiligheid verwachten wij bij elke 2 aanmeldingen van deelnemers tussen 12 en 16 jaar 1 volwassen begeleider van de eigen vereniging.

Vergoedingen
Deelnemers van 12 tot en met 16 jaar krijgen 10 euro voor hun deelname aan de dag. Iedereen boven de 16 jaar ontvangt 18 euro. Het totaalbedrag wordt uitgekeerd aan de vereniging.


St. Vincentiushuis bij VT Wonen

Midden in ons dorpje ligt het prachtige klooster, het St. Vincentiushuis. Over de inrichting waren de meningen van de twee bewoners echter nogal verdeeld! VT Wonen is ingeschakeld om het interieur te stijlen. Kijk hier de aflevering terug op de site van VT Wonen, waar je zelfs de toegepaste meubels eenvoudig kunt terugvinden.

(Scroll helemaal naar beneden om terug te kijken)

 


Gedenkteken Neerkant

Op vrijdag 6 maart is het gedenkteken voor het gezin Wals-Martens onder grote belangstelling vanuit ons dorp in gebruik genomen.
Tijdens de bijeenkomst op 6 maart zijn de eerste exemplaren van het fotoboek en de dvd die gemaakt zijn van de afscheidsbijeenkomst en de stille tocht op 23 augustus, aangeboden aan de familie, de burgemeester, de basisschool en de heemkundekring Neerkant.

Iedereen die het boek en/of de dvd wil hebben kan deze bestellen bij de samenstellers, Ivonne Joosten (Boek) en Henk Pijnenburg (Dvd). Kosten boek 62€ en dvd 10€.

Bestellen boek en/of Dvd:
Boek mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dvd mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In de mail graag vermelden, naam, adres, en telefoonnummer. Zowel Ivonne als Henk nemen dan contact met u op voor verdere afhandeling


Cul-Turen door Neerkant

Stichting Leefbaar & Vitaal Neerkant heeft voor de Brabantse Dorpen Derby een fantastisch (al zeggen we het zelf...) idee ingediend. Het bundelen van de culturele verenigingen zorgt voor een geweldig evenement "Cul-turen door Neerkant". De verenigingen hebben al samen gezeten in De Moost en hun enthousiasme uitgesproken. De Brabantse Dorpen Derby zou ons de gelegenheid bieden om groots uit te pakken en het is natuurlijk een ideaal platform om de leefbaarheid in Neerkant te promoten! De inschrijving is inmiddels gesloten en ons idee is terug te vinden op de site https://www.brabant.nl/subsites/dorpen-derby.aspx. De beschrijving is als volgt:

Cul-Turen, een jaarlijkse wandeltocht door Neerkant vol verrassingen en amusement, verzorgd door cultureel Neerkant. Met koren, komische sketches en muzikale omlijsting door de fanfare. Een theatergroep beeldt uit hoe het leven er net na de oorlog uitzag en de smid demonstreert zijn ambacht. Met het oog op de toekomstige herinrichting van de dorpskern wil men een blijvende herinnering maken in het dorp; bijvoorbeeld een gedenksteen voor de tweede wereldoorlog. De tocht is voor iedereen toegankelijk. Verenigingen werken samen en presenteren zich aan de bewoners.

Er zijn 92 inschrijvingen, waarvan er 9 doorgaan naar de finale. Daar hoort dit fantastische initiatief natuurlijk bij... Tenminste, dat hopen we eind april te horen. Hoe dan ook, we doen er alles aan om de tocht in september 2015 door te laten gaan!