Het laatste nieuws

Gescheiden inzameling luiers stopt per 1 maart

De gemeente Deurne heeft  besloten om vanaf 1 maart 2015 te stoppen met de gescheiden inzameling van luiers.

Waarom gaat de gemeente hiermee stoppen?

De gemeente heeft een aantal redenen om te stoppen met de gescheiden inzameling van luiers:

  • Het luierafval kan op dit moment helaas niet optimaal gerecycled worden. 
  • De kosten voor de aparte luierinzameling zijn erg hoog.
  • Élke inwoner van Deurne betaalt nu via de afvalstoffenheffing mee aan de kosten voor het ophalen van luierafval.
Lees meer...

Plan voor herplanten bomen

De gemeente Deurne is van zins om de bomen die in Helenaveen en Neerkant zijn omgewaaid in de storm op 14 juli 2010 te herplanten. Mede bij gebrek aan financiële middelen wordt daartoe nadrukkelijk de hulp van de inwoners ingeroepen, volgens de visie Deurne Koerst op Eigen Kracht. De gemeente stelt voor dat de gemeenschap geld kan verdienen met de zelfwerkzaamheid.

Lees meer...

Twan Pijnenburg ontvangt Vetlirre Medallie!

Daar zat Twan. Nietsvermoedend in het publiek, genietend van een top avond waar hij zelf ook nog op ging treden met de prinsengarde. Niks aan de hand, tot Burgemeester Mak het podium opstapte om de persoon te eren die zo ontiegelijk veel voor de carnaval heeft betekend. Dit gebeurt met een intro, waar deze persoon omschreven wordt. Gaandeweg deze intro werd het steeds stiller op de stoel die helemaal achterin de zaal stond. De koppies van de oud-prinsen en prinsessen om hem heen draaiden langzaam allemaal richting Twan. Het werd bij elke zin duidelijker. De laatste woorden van de intro waren "Twan Pijnenburg!", waarna Twan beduusd en totaal verrast naar het podium liep.

Twan, van harte gefeliciteerd met deze uitverkiezing! Je hebt het verdiend: 44e prins in 2004, bestuur cv De Ulewappers, voorzitter Prinsengarde, al jaren actief op Nirkantse Aovend en Kletsavond. En dan vergeten we waarschijnlijk nog een aantal zaken!


Onderscheiding voor foto van herdenkingsplek familie Wals

Een foto van de herdenkingsplek voor de familie Wals is zondag bij de verkiezing van de Zilveren Camera verkozen tot beste foto in de categorie Binnenlands Nieuws Enkel. De combinatie van de kinderen bij het monument op de foto geeft een ‘beeld van hoop’ en daarom stuurt Marcel van den Bergh de foto in voor de verkiezing van de Zilveren Camera.

De jury van de prestigieuze fotoprijs kiest uiteindelijk de foto van de meisjes bij het monument als een van de winnende foto’s. “Waarschijnlijk omdat juist dit beeld de ramp klein maakt en heel dicht bij de mensen brengt”, denkt fotograaf Marcel van den Bergh. Een keuze waar hij heel blij mee is. Ook omdat hij hoopt dat de foto nu deze toch in de publiciteit komt troost kan bieden aan de nabestaanden


Susanne Relou's 'Soldier in arms' schilderij van het jaar!

Susanne Relou heeft de finale van de landelijke verkiezing 'Schilderij van het jaar' gewonnen. Susanne (41) won met het doek 'Soldiers in Arms', een tafereel in olieverf uit de Koreaanse Oorlog (1950-1953). Tot de finale waren veertien kunstenaars doorgedrongen.

Vier ervan waren aangewezen door een publieksstemming, de resterende tien door een vakjury.

Afgelopen weekeinde werd de winnaar bekendgemaakt. Dat gebeurde bij de opening van de expositie in het CODA-museum in Apeldoorn. De tentoonstelling loopt tot 3 mei.

Bij deze feliciteren we Susanne met dit prachtige resultaat!5000ste bezoeker museum Techniek met 'n ziel

 

Anderhalf jaar na de opening op de nieuwe locatie in de voormalige Rabobank Neerkant ontving museum Techniek met 'n Ziel donderdag 15 januari zijn vijfduizendste bezoeker. Het echtpaar Ben en Willemijn Geerts uit Eindhoven had met vrienden een 2 uur durende rondleiding geboekt. Bij aankomst werden ze verwelkomd met bloemen, een oorkonde en een tegoedbon voor een rondleiding voor 10 personen. Zij waren zeer verrast door alle aandacht. Bestuur en vrijwilligers van het museum kregen tijdens de rondleiding veel complimenten over de diversiteit van de collectie.
In 2014 bezochten ruim 3300 belangstellenden het museum. Sinds januari 2015 is museum Techniek met 'n Ziel het hele jaar ook op zondag open.

Lees meer...

Jeugdprins Thijs Bellemakers en prinses Carlijn Baltussen

De nieuwe heersers van de jeugdcarnaval zijn Thijs Bellemakers en Carlijn Baltussen
Prins Thijs d'n uurste en Prinses Carlijn worden bijgestaan door adjudant Nils Gielen en adjudante Demi Klompen
Het jeugdprinsenpaar regeert over het jeugdcarnaval met de volgende spreuk: 

Carnaval is dol en fijn, als wij van groep 8 er zijn.

Meer informatie vind je op http://www.cvdeulewappers.nl.

 


Dakar voortijdig ten einde voor Marcel Snijders

De tweede etappe in de Dakar Rally was een waar slagveld met vele uitvallers, waaronder ook de buggy van Elbert Dollevoet. Marcel Snijders, woonachtig in het Hazerijk, is zijn navigator en vertrekt hierdoor ook eerder dan gepland huiswaarts. Na technische problemen strandde de buggy in de woestijn en heeft hier zo'n 12 uur gewacht op hulp, waarna de race vervolgd werd.  Helaas kon de  finish niet gehaald worden, want 50km voor de streep kwamen ze weer tot stilstand. Hierdoor was het niet meer mogelijk de start van de volgende etappe te halen.

 


Willy Nijssen heerser Ulewappersland 2015 [update filmpje]

 

Willy Nijssen is verkozen tot de 55e prins carnaval en volgt hiermee Ron Walenberg op. Om 15:11 uur stapte de jubileumprins met zijn prinses Leonie uit het Ulewappers ei.
In een volle zaal werd het prinsenpaar met gejuich ontvangen. Hij zal voorop gaan tijdens carnaval 2015 met de spreuk:

Mi deez daag zet ik ut wassen van unne kas effe stop, 55 joar de Ulewappers, doar goan wij mi veurop!

Felicitaties en andere leuke berichten aan het Prinsenpaar kunnen gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">
Ook kan een bericht voor Prins Willy d'n Uurste en Prinses Leonie geplaatst worden in het gastenboek op onderstaande site.

Check hier het filmpje van de grote onthulling!

Meer informatie vind je op de site van CV de Ulewappers.